Vaarbewijs 2

Om te varen met een vaartuig dat harder kan dan 20 km per uur of dat langer is dan 15 meter dan heb je een vaarbewijs nodig. Het vaarbewijs 1 en 2 zijn afgestemd op de pleziervaart voor mensen die op een dergelijk vaartuig willen varen. Vaarbewijs 1 is voor mensen die willen varen op rivieren en meren. Vaarbewijs 2 is voor mensen die verder willen naar Markermeer, IJsselmeer, Waddenzee en Noordzee. Maar ook voor mensen die een boot in het buitenland willen huren.

Kiest u met uw schip ook graag het ruime sop? Dan dient u dus in bezit te zijn van Klein vaarbewijs 1 en 2 (VBII). Met dit vaarbewijs op zak, mag u elk water bevaren, dus ook de Waddenzee en het IJsselmeer. Klein Vaarbewijs II geeft u daarnaast de bevoegdheid om met elk schip te varen dat u ook met Klein Vaarbewijs I mag besturen.

Al met al is het tweede deel een waardevolle uitbreiding en het geeft u een overvloed aan nieuwe mogelijkheden. Voor het verkrijgen van Vaarbewijs 2 zult u vanzelfsprekend net dieper in de boeken moeten duiken dan bij deel 1 het geval is. De examenstof van het eerste bewijs wordt uitgebreid met hoofdstukken over meteorologie en weerbericht. Ook navigeren, getijden, stroom en waterdieptes onder invloed van deze getijden komen aan bod.

Een cursus op maat zodat ook iedereen kan slagen voor het vaarbewijs 2.

 

 

5 + 2 woensdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur

 

o.l.v Rutger Hendriks
kosten € 75,00  (excl. facultatief € 30,00 examen oefenen)
locatie Ansfriduslaan 12 3833 BH Leusden
inlichtingen
Rutger Hendriks - 06 46 18 20 26
   
navigeren vaarbewijs 2