Vaarbewijs

 

Het vaarbewijs halen is vaak niet moeilijk. Wel is het handig om er een beetje hulp bij te hebben. Naast natuurlijk alle verplichte stof komen ook zaken  aan bod die handig zijn om te weten. Zo loop je als je bij een ander schip langszij ligt altijd over het voorschip naar de kant, je moet het maar net weten en het geeft een goed gevoel dat je op de hoogte bent.

Vaarbewijs 1 of 2

Op dit moment worden er wel tegen gereduceerd tarief privé lessen vaarbewijs 1 en 2 gegeven de cursusprijs is 120 euro voor vijf lessen. Dit is zo lang de de voorraad strekt.  Wilt u dit jaar nog varen, profiteer dan van dit aanbod. Slaagt u niet de eerste keer dan kunt u gewoon terug komen en beginnen we opnieuw. We zouden dit niet doen als niet 95% de eerste keer slaagt.

De cursus vaarbewijs 1

Douane en NRM tijden oefening

Deze cursus wordt  gegeven in vijf avonden van ongeveer twee uur.  Bij de cursus is inbegrepen koffie en thee. We helpen je even door te bijten om daarna geslaagd te zijn. De avonden voor komend najaar liggen nog niet vast en hangen onder meer af  van welke eisen het RIVM aan bijeenkomsten gaat stellen. Voor Jouw en onze gezondheid gaan we ons daar aan houden.

De cursus vaarbewijs 2

Navigeren leuste onderdeel van VB 2

Deze cursus wordt  eveneens gegeven in vijf avonden van ongeveer twee uur.  Bij de cursus is inbegrepen koffie en thee. De avonden voor komend najaar liggen nog niet vast en hangen onder meer af  van de welke eisen het RIVM aan bijeenkomsten gaat stellen.  Voor jouw en onze gezondheid gaan we ons daar aan houden.

 

Vaarbewijsplicht

 

 

De exacte voorschriften met betrekking tot de vaarbewijsplicht zijn opgenomen in artikel 13 tot en met 16 van het Binnenvaartbesluit en Hoofdstuk 7 van de Binnenvaartregeling.

Klein Vaarbewijs

Het Klein Vaarbewijs is verplicht voor:

  • pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter.
  • motorboten korter dan 15 meter, die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur door het water, hieronder vallen ook jetski’s en andere typen waterscooters.
  • bepaalde schepen die bedrijfsmatig gebruikt worden met een lengte tussen de 15 en 20 meter.

Het Klein Vaarbewijs kent twee gradaties die elk betrekking hebben op het vaargebied waarop met dit vaarbewijs op de binnenwateren gevaren mag worden.

"bron CBR"

https://www.cbr.nl/web/show/id=457672/langid=42