Zeilen voor beginners

In het begin lijkt zeilen een ingewikkeld proces, op een ingewikkelde machine waar eigenlijk geen touw aan vast te knopen is. Door veel te lachen en plezier te hebben ga je al snel ervaren dat het allemaal niet zo ingewikkeld is als het wel leek. Alles heeft een doel en dat is eigenlijk best logisch. Op het water merk je dat al die rare touwen ook best handig zijn. En snel daarna begrijp je hoe je het zeilschip kan gebruiken om op een leuke en veilige manier jouw weg op het water te vinden. Van een outsider ben je dan een zeiler geworden. 

Zeilinstructeur Rutger Hendriks

Zeilen voor gevorderden

Je bent zeiler, je weet wat een zeilboot is. Je hebt een doel voor ogen: ik wil als schipper aan het roer staan. Ik wil zelfstandig een boot kunnen varen. 

Het lijkt je ook heel erg leuk om een keer een boot in het buitenland te huren. Eigenlijk wil je zelf wel een zeilboot hebben. Op die vragen hebben we in de gevorderde cursus een antwoord. Je leert zelfstandig met een boot varen. Je leert over zeiltrim, manoeuvreren maar ook varen met wat minder weer. Het is leuk om met elke stap die je zet dichter bij jouw doel te komen. Ben je van plan een boot in het buitenland te huren denk dan ook aan je vaarbewijs.

Zeilles op semi wedstrijd jacht

Prijzen

Het maakt niet uit of u met één twee of drie personen bent. Meer is onhandig in dit formaat zeilboot.

Voor en na seizoen

Weekdagen 250 euro

Weekenden 270 euro

Van 1 maart tot 15 mei

En van 16 september tot 1 november

Hoog seizoen

Werkdagen 290 euro

Weekenden 320 euro

Van 16 mei tot 15 september

Bij vijf dagen in eens krijgt u een korting van 10%.

De lesdag start om 9:00 met het in het water leggen van de boot en eindigt om 16:30  met het uit het water halen en nacht klaar maken.  Andere tijden in overleg.

 

Boeken

Boeken gaat het makkelijks door even te bellen of door een WhatsApp te sturen. +31(0)6 46182026

Zeilles zeilen met Genaker

Varen op jouw favoriete vaarwater

 Wil jij varen op jouw favoriete vaarwater, dat kan. Het moet natuurlijk bereikbaar zijn en er moet een trailerhelling zijn. Dan komen we met de boot jouw kant op. Wil je mooie foto's hebben van je prestaties dan nemen we de opblaasbare bijboot mee, zodat een vriend of familielid de meest geweldige foto's van je kan maken. 

Voor het traileren van de boot vragen we 40 cent per kilometer en 25 euro per uur vanuit Almere. Alleen in Nederland

Varen op eigen schip

Heb je net een nieuw schip of heb je het al wat langer, maar wil je gewoon verder weg, groter water op, dan kan het prettig zijn om je kennis op peil te brengen. Bij ons ben je dan aan het goede adres.  Het kan natuurlijk ook zijn dat je een schip huurt maar toch nog niet helemaal zeker bent. We varen dan graag een dag of langer met je mee zodat de vakantie een feest blijft. Mail of bel even voor een afspraak.

Voor het varen op eigen schip vragen we 260 euro per dag en 25 cent per kilometer vanuit Leusden naar jouw schip.