Met trailersailer op reis.

Gepubliceerd op 20 december 2020 om 14:32

Duitse Oostzee kust, een vergeten watersportpareltje

Het kajuitjacht Focus 750  en de trailer zijn geleverd. De inbouw van apparatuur is achter de rug. Dan kan er eindelijk worden proefgevaren. Dit jaar was natuurlijk alles anders dan voor de Corona ellende. Voor het testen hadden we veertien dagen uitgetrokken. Nu nog een goede Locatie. In eerste instantie stond Frankrijk op de planning maar het door ons uitgekozen gebied begon al  rood te kleuren.

Dan maar over een andere boeg en naar het Duitse merengebied in de deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren. Volgens de boekjes zou de Schwerinersee een oase van rust en natuur zijn. Het meer ligt bij het schitterende plaatsje Schwerin.

Het meer van Schwerine blijk ontzettend druk

Toen we daar aankwamen bleek het daar onwaarschijnlijk druk te zijn. In deze tijd zochten waarschijnlijk ook alle Duitsers naar natuur en rust. Alle campings zaten eigenlijk vol en een bootje van 7,50 meter was echt een probleem. Een ander probleem is de diepte van het meer bij de trailer hellingen. Na een halve dag speuren en veel manoeuvreeroefeningen met de trailer kwamen we tot het inzicht dat dit eigenlijk niet echt ging lukken.

Op naar Wismar

Haven van Wismar

We hadden een wijze les geleerd, er met de trailer op uitgaan is leuk maar met een trailersailer is wat meer voorbereiding toch wel handig.

We besloten richting Wismar te gaan een stadje van enige betekenis aan de Oostzee.  Dit bleek een schot in de roos te zijn. Wismar heeft een jachtvereniging, niet luxueus, maar wel heel gezellig en met een kleine maar zeer bruikbare trailerhelling.

 

Yachthafen Wismar, Marina Westhafen

Al snel dobberde het bootje in het water van de Oostzee. Het proefvaren kan beginnen. En zoals het dan altijd gaat, er blijken nog tal van kleine zaken te ontbreken. Wismar heeft een scheepsbenodigdheden winkel en een zeilmaker, maar toch was niet alles aanwezig.

Boodschappen doen in Lübeck

L├╝beck aan de rivier de Trave

Al snel dobberde het bootje in het water van de Oostzee. Het proefvaren kan beginnen. En zoals het dan altijd gaat, er blijken nog tal van kleine zaken te ontbreken. Wismar heeft een scheepsbenodigdheden winkel en een zeilmaker, maar toch was niet alles aanwezig.

De volgende dag daarom op weg naar Lübeck. Hier treffen we een winkel met alles wat we nodig denken te hebben, de prijzen zijn wel hoger dan in Nederland.

Na afloop de stad Lübeck in. Net als Schwerin en Wismar een schitterende stad.

Duitse Oostzeekust een echte aanrader

Focus 750 zeilt geweldig
Leuchtturm Insel Poel
Insel Poel heerlijk wandelen

Het proefvaren loop heel voorspoedig en we maken een tocht van twee dagen naar Warnemunde. De boot doet het voortreffelijk. Het vaarwater is geweldig, een echte aanrader.

We hebben op ruim vijf uur van Nederland een geweldig vaargebied aangetroffen. Een gebied waar we zeker nog vaker naar toe zullen gaan. Een gebied waar je niet alleen zalig kan varen en vissen, maar ook prima kan wandelen en fietsen. Daarnaast zijn de steden het bekijken meer dan waard.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.